AutorVišnja Škof

80.-a godišnjica DVD-a Donja Batina

Please try entering https://graph.facebook.com/1426463334294372/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=1000 into your URL bar and seeing if the page loads.

Dobrovoljno-vatrogasno društvo Donja Batina svečano je obilježilo 80 godina postojanja, a održana je i tradicionalna proslava Janinske nedjelje. U Vatrogasnom domu održana je svečana Skupština, na kojoj su vatrogascima njihov jubilej čestitali predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas, gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. “Osamdeset godina postojanja za jedno vatrogasno društvo možda nije puno, ali je to osamdeset godina truda, muke i odricanja, u vremenima koja nisu uvijek bila laka, da bi društvo, kroz ljude, uspjelo stvoriti uvjete da danas može spremno i na vrijeme stati u obranu bližnjih od raznih nesreća”, rekao je između ostalog predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas, čestitavši osnivačima i članovima godišnjicu DVD-a. Proslavi su se pridružila i društva iz susjednih mjesta, DVD Gornja Konjščina i Konjščina, DVD Hrašćina-Trgovišće, DVD Budinščina, DVD Mihovljan, DVD Zlatar Bistrica kao i društva VZ Grada Zlatara, Belec i Zlatar.

U sklopu svečanosti, dr. Zvonimir Kurečić, prebendar Zagrebačke prvostolne crkve, u zajedništvu s vlč. Mirkom Borjanom, belečkim župnikom, blagoslovio je vatrogasno kombi vozilo, koje je u Donju Batinu stiglo donacijom iz Francuske, putem prijateljske suradnje županijske Vatrogasne zajednice i vatrogasaca iz francuskog Departmana l’Aisne.

Proslava u Donjoj Batini nastavljena je svečanim misnim slavljem u kapeli sv. Jakoba, na koju su i ove godine pješice hodočastili vjernici iz Zlatara i tradicionalnom Janinskom zabavom na prostoru kod područne škole.

Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.